lauantai 2. heinäkuuta 2016

Muutoksia

Moikka pitkästä aikaa!


En ole puoleentoista kuukauteen saanut kirjoitettua tänne mitään ja sinä aikana asiat ovat muuttuneet paljon.


Alpo lähti uuteen kotiin kesäkuun puolivälissä. Tulimme valmentajien kanssa siihen tulokseen, että en olisi enää pystynyt etenemään Alpon kanssa esteillä kisapuolella, eli en olisi sen kanssa päässyt kisaamaan enää oikeastaan nykyistä vaativammalla tasolla.

Alpon myyminen tuli esiin jo lopputalvesta, joten olimme miettineet sitä jo kauan. Tulimme toukokuun lopulla siihen tulokseen, että tämä ratkaisu olisi parempi sekä minulle että Alpolle.

Ikävä on tietenkin kova, olihan Alpo kuitenkin niin ihana ja kiltti, tärkein hevonen. On tietenkin muistettava se, ettei Alpo mihinkään ole kadonnut vaikkei se enää meillä olekaan. Alpo ei muuttanut kovin lähelle meitä, mutta silti tietenkin käydään sitä välillä katsomassa. Olemme myös laitelleet viestiä uudelle omistajalle ja on kivaa kuulla että Alpolla menee hyvin. Alpo tulee aina olemaan mun ensimmäinen ja rakkain hevonen. Alpo nosti minua huimasti ylöspäin tämän reilun vuoden aikana mitä se meillä oli. Nyt oli kuitenkin aika suunnata kohti uusia haasteita!

Rakas<3


Meille muutti tänään uusi hevonen. Grand Bijou, jolle keksimme kutsumanimeksi Gabi, löytyi Saksasta valmentajan kautta. Gabi on tummanruunikko, noin 160cm korkea, siro tamma. Rodultaan hän on hannoverinhevonen ja on syntynyt vuonna 2004 eli tällä hetkellä kaksitoistavuotias. Gabi on Saksassa kilpaillut 110-120cm tasolla.

Gabilla on päässä L

Gabi lähti Saksasta torstai-iltana ja saapui Suomeen perjantaiaamuna. Satamasta Gabi vietiin Ypäjälle, jonne ajoimme katsomaan sitä iltapäivällä. Kävimme kävelemässä kentällä ja Gabi käyttäytyi tosi hyvin vaikka olikin ihan vieraassa paikassa. Kävelyn jälkeen menimme pesulle. Pesupaikka oli hepan mielestä vähän jännittävä ja pari kertaa halusi lähteä siitä pois, mutta muuten kaikki meni hyvin. Ensivaikutelma Gabista oli positiivinen, hän oli reippaan oloinen ja utelias.

Aamulla saavuimme yhdeksältä tallille ja lastasimme hepan autoon. Ekalla kerralla Gabi oli sitä mietä, että nyt on jo matkustettu tarpeeksi, mutta toisella yrityksellä tuli kiltisti perässä. Matka meni oikein hyvin, pysähdyttiin useamman kerran juottamaan heppaa, ulkona oli nimittäin melkoisen lämmin eikä matkakaan Ypäjältä meille ole ihan lyhyt.



Olimme noin neljältä kotona. Menimme taas ensin kävelemään kentälle, jotta Gabi saisi vähän verrytellä kuuden tunnin seisomisen jälkeen. Kävimme juottamassa sitä karsinassa ja sen jälkeen se pääsi tarhaan vähäksi aikaa. Sillä aikaa me lähdimme kauppaan ostamaan suitset, sillä Gabilla on niin siro pää verrattuna Alpoon, että Alpon vanhat suitset ovat liian isot. Ostimme myös ötökkäloimen, sillä ne tuntuvat häiritsevän Gabia kovasti, Saksassa ei ilmeisesti ole ötököitä niin paljoa kuin Suomessa.

Tultuamme takaisin tallille hain Gabin tarhasta ja se antoi ottaa kiinni hyvin. Sovitin ja säädin suitset sille sopivaksi. Menimme juoksuttamaan Gabia kentälle, menimme vain ehkä kymmenen minuuttia ihan ravia vaan. Gabi oli aika menevän oloinen, hyvä niin sillä mielummin eteenpäinpykivä kuin potkittava hevonen:) Lopuksi kävimme vielä suihkussa. Huomenaamuna olisi sitten tarkoitus nousta selkään ensimmäistä kertaa. Vähän jännittää kyllä millainen ratsastettava hän on;)

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti