sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kisaviikonloppu Sorsasalossa


Helou!

Tänä viikonloppuna ei tullut nukuttua pitkään, nimittäin molempina päivinä herätys oli jo puoli kuudelta kisojen takia. Hypättiin siis Sorsasalossa molempina päivinä, lauantaina 70cm ja 80cm ja sunnuntaina meidän ensimmäinen 90cm.


Aloitetaan lauantaista. Yhdeksältä alkoi luokka 70cm, jossa oli jonkin verrann yli 30 lähtijää. Luokka oli arvostelulta A.1.0 joten se meni melko nopeasti, radalla oli vain seitsemän estettä. Meidän osaltahan se luokka ei mennyt kovin hyvin...

Alpo oli verryttelyssä ihan hyvä, saatiin hypyt lähtemään hyvistä paikoista ja heppa oli ihan reippaan oloinen. Rataa aloittaessakin Alpo eteni aika hyvin. Ensimmäisenä oli okseri joka oli jätetty aika pienksi ja se meni ok. Seuraavana oli vähän kaareva linja jonka ensimmäisen esteen alla oli valkoinen portti, mutta eipä Alpo sitä ihmeellisimmin katsonut. Kolmaskin este meni hyvin. Neljäs este oli aaltolankku. Siinä kävi sitten niin että Alpo alkoi sikailemaan sille aaltolankulle ja eipä päästy siitä toisellakaan kerralla yli.



Kyllä tuo vähän ärsytti, mutta eipä näille mitään mahda. Päätin olla seuraavassa luokassa paremmin hereillä ja alusta asti ratsastaa Alpoa päättäväisesti. Verryttely kasikymppiin meni paremmin kuin seitsemässäkympissä, Alpo oli vähän terävämpänä.


Olin kasikympissä muistaakseni 25. lähtijä, ja osallistujia taisi ollakin melkein 70. Ensimmäiselle esteelle napautin Alpoa vähän ennen hyppyä ja se kyllä heräsikin. Kakkosella ei ollut mitään ihmeitä, kolmosella Alpo alkoi vähän liusua vasemmalle ennen estettä mutta sain sen siitäkin yli. Neloseste oli ensimmäisen luokan ykköseste ja sen jälkeen tuli kaareva linja.




Linjan jälkeen tuli toinen valkoinen portti jolle koitin ratsastaa napakasti, sillä en tiennyt mitä Alpo siitä sanoisi. Eipä siinnäkään tainnut ihmeitä olla. Portin jälkeen alkoi uusinta, jossa tuli uudestaan ykköseste, kakkoseste ja portti toiseen suuntaan. Viimeisenä oli kahden askeleen sarjan johon oikaisin vähän yhden esteen sisäpuolelta. Meille tuli siis 0/0 ja mentiin oman radan jälkeen kuudennelle sijalle!





Meidän jälkeen meni aika monta ratsukkoa vielä eli ei me siellä kuudennella sijalla pysytty, mutta kun luokan jälkeen katsottiin tulokset niin huomattiin että sijoituttiinhan me sittenkin, oltiin jaetulla 16. sijalla!



Sunnuntaina siis jatkui. Lähdimme tallilta taas puoli kahdeksan maissa ja saavuimme Sorsasaloon kahdeksalta. Luokka oli siis 90cm, meidän ensimmäinen ysikymppi. Verryttelyssä koitin herättää Alpoa, jotta se olisi paremmin hereillä. Ensin hypyt meinasivat jäädä liian kauas jolloin jouduimme ottaa pikkuaskeleen ennen hyppyä, mutta parin kerran jälkeen alkoi sujua.


Radalla ei ollut tässä luokassa oikeastaan yhtään erikoisesteitä lukuunottamatta matalaa valkoista porttia joka oli luokissa lauantainakin. Pyrin ratsastamaan yhtä topakasti kuin kasikympissäkin. Rata alkoi pienemmällä pystyllä, jonka jälkeen tuli okseri. Kolmonen oli toisella pitkällä sivulla ja siitä jatkettiin suoraan kahden askeleen sarjalle. Vitonen ja kutonen olivat myös peräkkäin, en tiedä miksi, mutta jotenkin ajattelin että siihen väliin tulisi neljä askelta, mutta vaikka edettiinkiin siinä välissä neljällä askeleella jäätiin liian kauas ja jouduttiin ottamaan vielä yksi pikkuaskel eli tultiin aika lähelle. Linjan jälkeen tuli trippeli ja siitä alkoi toinen vaihe.






Toisessa vaiheessa Alpo alkoi vähän hyytyä, mutta päästiin kuitenkin kaikista yli. Koitin saada melko pienet tiet esteille mutta Alpolla on aika vaikeaa kääntyä ja muutenkaan en halunnut ottaa kauheasti riskejä. Päästiin maaliin nollalla virhepisteellä, toisen vaiheen aika oli 40 sekuntia.





Monet ratsastivat luokassa todella tiukkoja teitä eikä meillä ollut aikomuksiakaan päästä sijoille, mutta katsottiin netistä tilannetta ja me oltiin viimeiseen ratsukkoon asti kymmenensiä eli vielä sijoilla! Viimeinen ratsukko meni kuitnekin meistä ohi nopealla suorituksella ja lopulta oltiin yhdensiätoista eli ensimmäisiä ei-sijoittuneita! Olen ylpeä Alposta, sillä tämähän oli vasta meidän ensimmäinen ysikymppi ja vastustajat olivat aika kovia.


Hyvin joka tapauksessa meni viikonloppu, vaikka yksi hylky tuli niin saatiinhan me sieltä sijoituskin. Nyt tulevalla viikolla treenataan Alpon kanssa kouluohjelmaa kovasti, ensi viikonloppuna sitten Savonlinnaan Powercupin aluekarsintoihin!

1 kommentti:

  1. Eikös tää oo myynnissä? :) ja onko ylläpito mahdollista? Ollaan kaverin kanssa vähän tätä kateltu ja ylläpito kiinnostais meitä jos raha riittää!

    VastaaPoista