torstai 21. heinäkuuta 2016

Lisää estetreeniä

Moikka!


Eilen päästiin jatkamaan estetreenejä Gabin kanssa. Tällä kertaa hypättiin enemmän erikoisesteitä, esteiden alle laitettiin meille ihan uusia juttuja, esim. kouluaita ja semmoinen harjahomma. Mukana oli myös aaltolankun alla oleva vesimatto, jota hermoilin alkuun ennen kuin muistin, että nyt alla tulisi olemaan Gabi, joka kuulemma ei niitä katsele. Silti mulle on ilmeisesti jäänyt itsellekkin jonkinlainen vesimattokauhu Alpon jäljiltä:D

Verryttely sileällä meni Gabin kanssa hyvin. Kun alettiin hyppäämään verkkapystyä, Gabi oli aika vauhdikkaana ja esteelle tulo meni vähän kaahottamiseksi. Muutaman hypyn jälkeen päätettiin vaihtaa kuolain Gabille ettei se oppisi tuohon että saa kaahottaa miten haluaa. Toisella kuolaimella Gabi toimi paremmin eikä enää ryntäillyt.





Kun oltiin hypätty pysty muutaman kerran myös sillä kuolaimella, siirryttiin hyppäämään okseria. Okseri sujui alkuun pienempänä ilman mitään ongelmia. Sitten kun se vähitellen nostettiin vähän isommaksi, noin 105-110cm tasaokseriksi, alkoi itsestä tuntua sille ratsastaminen vaikeammalta. En ollut vähään aikaan niin isoa hypännyt ja tuntui ettei muista miten sen kokoiselle piti ratsastaa. Ensin sekin meni kuitenkin hyvin, kunnes yhdellä kerralla lähdin jostain syystä työntämään Gabia esteelle ja siitähän se ei tykännyt yhtään ja stoppasi. Kielto tuli kuitenkin vähän myöhässä joten päädyttiin enemmänkin esteen keskelle josta sitten tipuin. Mitään ei kuitenkaan käynyt, mutta Gabi otti virheestä nokkiinsa eikä halunnut hypätä estettä sen jälkeen. Otin sitten raipan ja sen kanssa Gabi hyppäsi, sen jälkeen meni hyvin.




Seuraavaksi tuli rata. Rata alkoi verkkaokserilla, sitten tuli muuripuomipysty josta tuli kaareva linja okserille jonka alla oli palikoita. Seuraavana tuli kentän keskellä oleva linja jossa oli okseri ja pysty, jonka alla oli valkoinen portti. Sitten oli sarja ja pysty jonka alla oli harjahomma, kouluaitaokseri, muuri toiseen suuntaan ja viimeisenä vesimatto. Ensimmäinen rata oli noin 80cm, siinä ei ollut mitään ongelmia, eikä Gabi todennäköisesti edes huomannut vesimattoa.

Seuraavaksi tultiin isompi rata, noin 100cm. Siinäkin meni alku hyvin, mutta sitten mokasin itse sarjalle. Sarja oli uralla, joten se oli muutenkin vähän haastavampi. Tultiin alkurata uudestaan mutta taaskaan Gabi ei halunnut sarjaa mennä, sitten kuitenkin päästiin siitäkin ja rata mentiin loppuun hyvin. Tultiin radan jälkeen vielä sarjaa uudestaan niin että se meni hyvin. Oltiin kumpikin Gabin kanssa ihan hikisiä treenien jälkeen, kumpikin joutui töihin.







Vaikka tällä kertaa tuli pari hassua juttua, niin pitää muistaa että tämä oli vasta toinen estetreeni Gabilla enkä ole vielä tajunnut kunnolla miten sitä ratsastetaan esteillä, se on nimittäin niin erilainen kuin Alpo. Kuitenkin nyt tiedän, että Gabilla on paljon helpompi hypätä kuin Alpolla, metrin ratakaan ei tuntunut missään vaikka en olekkaan vielä paljoa Gabilla hypännyt. Nyt vaan harjoitellaan ja totutaan toisiimme, niin hyvä tulee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti